Fyra bilar totalförstördes i bilbränder på en parkeringsplats i Biskopsgården i Göteborg under natten mot söndagen. Foto: SVT

Fyra bilar totalförstörda i Biskopsgården under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen fick polis och räddningstjänst vid två tillfällen rycka ut till samma parkeringsplats i Biskopsgården, då flera bilar stuckits i brand. Fyra bilar totalförstördes och ytterligare en bil fick lackskador.

Vid 00.46 natten mot söndagen larmades polisen till en bilbrand i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Då brann en bil på en parkeringsplats. Bilen blev helt utbränd och ytterligare en bil som stod bredvid blev svedd på lacken. Räddningstjänst och polis kunde lämna platsen efter att branden var släckt.

Men några timmar senare kom det ett nytt larm från samma adress. Då brann det i tre bilar på parkeringsplatsen.

– Under natten totalförstördes fyra bilar på den här adressen, så vi misstänker ju att det är samma gärningspersoner som ligger bakom det hela, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Skadegörelse

Händelserna rubriceras som skadegörelse genom brand. Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats. På söndagsmorgonen har polisen ännu inte gripit någon misstänkt för bränderna.

– Vi får titta på det under dagen här, det kan finnas något på övervakningsfilmer, säger Thomas Fuxborg.

Kan det finnas en hotbild mot någon som bor i närheten av den här parkeringen?

– Det här är riktat mot fem olika målsägare, de här fem bilägarna. Så nej, det kan vi inte se i nuläget, säger Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.