Fem bilar i krock på Stallbackabron i Trollhättan

Publicerad

Fem bilar krockade mitt på Stallbackabron i Trollhättan under söndagen. Trafiken var helt avstängd i riktning mot Trollhättan under eftermiddagen, då en räddningsinsats pågick.

Det var vid 14-tiden under söndagen som räddningstjänsten larmades. Väl på plats vid Stallbackabron i Trollhättan kunde man konstatera att totalt 12 personer var inblandade i olyckan.

– Alla är ute ur sina bilar förutom en person, och där vi håller på att klippa taket på bilen. De har krockat mitt på bron, sa Simon Willner, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund, vid tillfället.

Avspärrat mot Trollhättan

Räddningstjänsten spärrade av bron helt i riktning mot Trollhättan. I riktning mot Vänersborg hade man en fil öppen. Vid 15.30-tiden lämnade räddningstjänsten platsen, men avspärrningarna var fortfarande gällande då polis inväntade bärgare.

Vid 17-tiden hade polisen hävt avspärrningarna. Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter olyckan.

Någon form av kökrock

Orsaken till olyckan var enligt polisen att en bil hade fått plötsligt motorstopp mitt på bron. Bakomvarande bil hade då tvärnitat och en annan bil hade då kört in i dess bakdel, varpå en kedjereaktion uppstod.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer