Fem män misstänkta för gruppvåldtäkt i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder just nu en gruppvåldtäkt mot en kvinna i 20-årsåldern som ska ha ägt rum på ett hotellrum i Uddevalla för två veckor sedan. Fem unga män i 20-årsåldern är misstänkta för att på olika sätt ha medverkat till brottet.

Polisen är i nuläget fåordig om det misstänkta brottet som kvinnan anmälde på polishuset dagen efter att det ska ha ägt rum. Tre av männen satt anhållna under en kort period men är i dagsläget på fri fot.

– Det fanns en anledning till att de frihetsberövades och det fanns en anledning till att de inte häktades också, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens grova brott-utredningar i Fyrbodal, till SVT Nyheter Väst.

Ska undersöka telefoner

De totalt fem männen är fortfarande misstänkta för att på olika sätt ha medverkat vid våldtäkten och utredningen pågår.

– Vi ska titta igenom telefoner och hålla kompletterande förhör, sedan får vi lämna över det till åklagare, säger Sten Rune Timmersjö.

Bohusläningen var på måndagen först med att rapportera om det misstänkta brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.