Fem rån på kort tid i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Under loppet av några få timmar inträffade under tisdagkvällen fem brutala rån i nordöstra delarna av Göteborg. Två personer har tvingats uppsöka sjukhus.

Det första larmet kom vid 18.30-tiden, då en kvinna hotades med kniv och rånades på sina tillhörigheter på Kosmosgatan. Knappt två timmar senare rånades en man av maskerade gärningsmän på Branddammsbacken i Hammarkullen, och hotades då med något som enligt polisen kan ha varit en pistol. Drygt en timme senare överfölls en 20-åring av maskerade gärningsmän på Bredfjällsgatan, även i det fallet användes ett pistolliknande föremål.

Vid 23-tiden misshandlades och rånades en ung man på Kortedala torg av maskerade män. Han skadades så svårt att han fick föras till sjukhus med ambulans.

– Det är ännu oklart hur allvarligt skadad han är, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Utesluter inte samband

Strax efter klockan 23 var det dags igen, då en ung man rånades och misshandlades på Hammarkulletorget. Mannen kunde ta sig till sjukhus på egen hand.

Polisen söker efter gärningsmännen.

– Det går inte att utesluta att det rör sig om samma gärningsmän, säger Henrik Sterner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.