Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Träffa SVT:s reporter Richard Veldre och fler medarbetare när de befinner sig på Kungstorget i Uddevalla den fjärde maj. Foto: SVT

Träffa SVT på Kungstorget i Uddevalla den fjärde maj

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag den fjärde maj kommer SVT-programmet ”Sverige möts” till Kungstorget i Uddevalla. Det direktsända debattprogrammet lyfter aktuella frågor inför valet, och den här gången är det klimatfrågan som är i fokus.

Magnus Thorén programleder när en rad prominenta gäster ska ventilera sina olika åsikter om den brännande klimatfrågan den fjärde maj.

Utöver rikspolitikerna Lorentz Tovatt (MP) och Jessica Rosencrantz (M) kommer debattören Henrik Jönsson, Greenpeaces Isadora Wronski, Michael Högberg från Här stannar Sverige, klimataktivisten Pontus Bergendahl samt professor emeritus Staffan Laestadius.

Valet 2022 Väst

Programmet spelas in i ett stort tält på Kungstorget. Sändningen börjar 20:00, publik ska vara på plats en timme innan.

Vill du vara del av publiken? Mejla då namn och personnummer till hilda.austin@svt.se

Träffa SVT Nyheters reportrar

Under onsdagen kommer det även att sättas upp ett mindre tält på torget som kallas ”Fika med SVT”. Det är lite vad det låter som. Det serveras kaffe och kakor, och man kan komma och ställa frågor eller bara prata med medarbetare på SVT.

Detta kan du göra mellan klockan 12.00-17.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet