En flicka tvingades ut i skogen och filmades naken. Arkivbild. Foto: TT

Flicka filmades naken i skogen under knivhot

Publicerad

En grupp personer förde ut en flicka i en skog i Trollhättan och tvingade henne att hoppa runt naken under knivhot medan de filmade. Nu åtalas totalt nio personer för detta och andra våldsamheter och hot, rapporterar TTELA och P4 Väst.

De åtalade är av båda könen och mellan 15 och 22 år gamla. Förra sommaren anklagas de för att ha fört ut flickan i skogen och utsatt henne för den kränkande situationen, där hon också misshandlades och fick dödshot mot sin familj.

De anklagas också för att ha tvingat en av flickans vänner att få henne att komma ut ur sitt hem under hot om att de annars skulle utsätta vännen för denna behandling.

Några av de åtalade anklagas också för grov misshandel och rån vid andra tillfällen. Vid ett rån blev offret slaget med batong och tvingat att pussa två tonårsflickors skor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.