Att material från förundersökningar delas för tidigt är inte bra enligt Anders Börjesson, biträdande polisområdeschef för område storgöteborg. Foto: SVT

Filmer på dödsskjutningen i Högsbo sprids i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Mitt på fredagseftermiddagen blev en man i 25-årsåldern skjuten till döds inne i en frisersalong i Högsbo i Göteborg. Nu sprids flera filmer i sociala medier som visar hela händelseförloppet.

– Att material från förundersökningen kommer ut för tidigt är inte bra, säger Anders Börjesson, biträdande polisområdeschef storgöteborg.

I klippet hör du Anders Börjesson om hur polisen ser på spridning av filmade brottshändelser.

Det var mitt på fredagseftermiddagen då mannen sköts till döds inne i en frisersalong vid Marklandsgatan och flera personer blev vittnen till händelsen. 

Mordet på frisörsalongen i Högsbo

Nu har flera detaljerade filmer på mordet fått stor spridning i sociala medier och att sådana här filmer sprids kan enligt polisen försvåra deras utredningsarbete.

Ingen är gripen för skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på frisörsalongen i Högsbo

Mer i ämnet