Foto: TT

Tre begärs häktade i Lisa-fallet

Publicerad

Enligt åklagare Lars-Göran Wennerholm sitter de misstänkta för mordet på Lisa Holm inte knäpptysta under förhör. Men de förnekar brott.

Vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm har nu begärt de tre personerna häktade, de två männen på sannolika skäl misstänkta för mord och kvinnan på sannolika skäl misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Den högre misstankegraden tyder på att åklagaren anser att misstankarna har stärkts.

– Misstankarna har stärkts under tre dagars utredande. Först hade vi inte hela bilden, men en sammanvägning gör nu oss säkrare, säger åklagare Lars-Göran Wennerholm till SVT Nyheter väst.

Förnekar brott

Enligt honom svarar de misstänkta på frågor, de sitter inte knäpptysta under förhör. Men de förnekar brott.

Inger Rönnbäck, som tillträdde som advokat åt den 35-årige mannen när Helena Svärd plötsligt hoppade av, har yppandeförbud:

– Min klient förnekar brott, det är den enda jag kan säga.

Polisen ska ha pratat med de misstänkta redan under början av veckan då man genomförde dörrknackning i området. Det var dock inte aktuellt med något gripande då.

Börjar klockan 13

Häktningsförhandlingarna startar i Skaraborgs tingsrätt klockan 13.

De som begärs häktade är en 34-årig kvinna som misstänks för grovt skyddande av brottsling, en 31-årig man som misstänks för mord och en 35-årig man, även han misstänkt för mord. Den första häktningsförhandlingen beräknas vara klar strax efter klockan 14. Den sista strax före 17.

De sitter frihetsberövade som skäligen misstänkta, det vill säga den lägre misstankegraden.

Kan häktas om

En häktning på sannolika skäl innebär att de kan bli häktade i två veckor och häktningstiden kan senare förlängas efter omprövning av tingsrätten.

Om tingsrätten vid häktningsförhandlingen bara finner dem skäligen misstänkta blir de bara frihetsberövade en vecka, en så kallad utredningsvecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet