Nu ska Skaraborg bli tryggare Foto: TT/Polisen

Fler polisanställda ska göra Skaraborg tryggare

Uppdaterad
Publicerad

Fler poliser kan komma att synas ute på gatorna i Skaraborg framöver.

– Om planerna går i lås kan vi ha ökat med 130 polisanställda i området 2024. I dag har vi 391 anställda, säger Mats Bergström, polischef i Skaraborg.

Polisområdet i Skaraborg kan öka med drygt 130 poliser till 2024, vilket Skövde Nyheter var först med att uppmärksamma.

Inför de kommande åren har partierna i Skaraborg utlovat extra resurser och nu hoppas polischefen Mats Bergström att polisen kan bli mer synlig, trygghetsskapande och effektiv.

För SVT Nyheter Väst berättar han om att samarbetet mellan polisen och andra myndigheter måste öka, så att man agerar utifrån samma helhetsbild.

”Positiv”

Om planerna går i lås är förhoppningen att de ska ha ytterligare drygt 130 polisanställda i Skaraborg år 2024.

– Jag är positiv till att många partier lyfter fram fler polisanställda. Jag är optimistisk till det här, man ska ha respekt för valrörelsen. Det som behöver göras först är att bygga upp en grundplatta, så att vi kan bli mer provaktiva. Det finns lite att göra, säger han.

Han berättar även att en mål är att det ska finnas fler områdespoliser och lokalt förankrade poliser samt att en förhoppning är att utöka spaningsverksamheten för att snabbare vara på plats innan något händer.

– Nu är vi förbi den här omorganiseringen, som är den största reformen i modern historia. Men nu är vi inne i att börja jobba med att utveckla verksamheten, säger Mats Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.