Foto: Robert Betzehag/SVT

Efter problemen – fler poliser till Kronogården

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år kommer polisgruppen som arbetar på Kronogården få en utökning med två poliser. – Det ligger i vår långsiktiga planering att förstärka vår närvaro i området, det är inget beslut som tagits nu, säger polisområdeschef i Fyrbodal Lars Eckerdal.

Två till poliser ska ingå i gruppen som arbetar på Kronogården. I dag är de åtta poliser. Rekryteringen av två nya poliser ska dra igång vid årskiftet.

– Vi hoppas att vi kan tillsätta de så snart som möjligt. Men det är svårt såklart, det finns få poliser i hela landet och vi behöver konkurrera med alla, säger Lars Eckerdal.

Utöver förstärkningen på Kronogården kommer bland annat 12 tjänster ytterligare till den ingripande verksamheten i Östra och Västra Fyrbodal. Och 11 medarbetare till i brott i nära relationer.

– Vi kommer att öka kärnverksamheten. Det är en del av det led i resursökning av svensk polis, som är bestämt på politisk nivå, säger Lars Eckerdal.

Prioriterat område

Polisområdeschefen säger att förstärkningen på Kronogården är en del av de ökade resurserna till polisen 2020. Han menar att det inte har någonting att göra med att väktare och ordningsvakter nu slutat patrullera på Kronogården.

– Det ligger i den planen, att vi har sett att vi behöver förstärka vår polisnärvaro i området. Det beror inte på de oroligheterna som varit nu, utan vi har länge haft Kronogården som ett prioriterat område, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer