Flera anlagda bränder i Göteborg i natt

Publicerad

Flera anlagda bränder har gäckat polisen i Göteborg under natten till söndagen. Polisen rubricerar det som försök till mordbrand.
– Vi tror att det är någon som roar sig med att tända på saker med avsikt, säger Johan Josarp vakthavande befäl vid polisen.

Tre bränder har under natten till söndagen anlagts i olika trappuppgångar i området Brämaregården i Göteborg.

Den första branden startade strax efter midnatt då de boende upptäckte att det brann i trappuppgången.

– De lyckades släcka innan räddningstjänsten var på plats, men bara ett par timmar senare, 02.14, kom nästa larm i samma område då någon gått till väga på liknande sätt och tänt eld på papper och slängt in i trappuppgången, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

”Någon som roar sig”

Strax före klockan 04 på söndagsmorgonen kom det tredje larmet, också det i Brämaregården.

– Även där brann det i en trappuppgång och då blir vi misstänksamma och tror att det är någon som roar sig med att tända på saker med avsikt, säger Johan Josarp.

Samtliga drabbade hus är flerfamiljshus och bränderna har upptäckts i tid innan de gjort större skada.

– Vi har just nu rubriceringen försök till mordbrand och skadegörelse genom brand, så får vi se vad det leder till. Vi är ute nu och ser om vi kan hitta eventuella vittnen, säger Johan Josarp.

Uppdatering klockan 9.54.

Enligt Räddningstjänsten brann det i ett papper i den första trappuppgången, i den andra trappuppgången brann det i en kruka men branden slocknade av sig själv och i den tredje trappuppgången fann Räddningstjänsten endast röklukt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer