Tre bilar totalförstördes i branden på tisdagen. Foto: Privat

Flera bilar förstörda i brand i Skövde

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen började en bil brinna på en parkering i Södra Ryd i Skövde. Branden spred sig till en garagelänga och flertalet bilar skadades. Detta är en i raden av bilbränder i stadsdelen den senaste veckan.

– Vi kan bekräfta att tre bilar brunnit upp och totalt är åtta skadade, säger Ulla Brehm, presstalesperson Polisen Västra Götaland. Ingen är gripen än så länge, och ingen person är skadad.

Polis och räddningstjänst har fått rycka ut på ett 20-tal bränder i stadsdelen Södra Ryd i Skövde den senaste tiden. Vid 17.39 på tisdagen kom ett nytt larm.

– Branden startade i en bil på utsidan av ett garage. Det har sedan tagit sig i garagelängan, säger Peter Brandels, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Tre bilar brann upp och totalt åtta bilar skadades i branden. Räddningstjänsten ryckte ut med två styrkor.

– Vi har kontroll på byggnaden och har släckt ner där, säger Peter Brandels vid 18.50.

Polisen har under kvällen talat med flera personer som var på plats i Södra Ryd. Vid 21.22 meddelar polisen att man inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.