Flera bilbränder på parkering i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal mindre expolosioner har under lördagskvällen inträffat på grund av kraftiga bilbränder på Hässleholmen i Borås. Området har tidigare varit utsatt för flera bilbränder, och polisen misstänker att lördagens bränder varit anlagda.

Larmet om bilbränderna på Bodagatan kom till polisen vid 17.42 på lördagskvällen. Parkeringen där de fem bilarna står är i närheten av vårdcentralen.

Räddningstjänsten spärrade av runt brandplatsen eftersom branden blev allt kraftigare.

– Vi vet inte vad det är för orsak till branden i nuläget, en teknisk undersökning ska göras, säger Jenny Widén.

Kommunens gasbilar

Ett antal av de brinnande bilarna är gasbilar som tillhör Borås Stad.

– Räddningstjänsten har tvingats backa på grunda av att de här gastankarna är värmepåverkade. Det har även varit ett flertal mindre explosioner, säger Tommy Lieback vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänsten tog skydd och kylde de brinnande bilarna på skyddat avstånd. På grund av explosionsrisken spärrade de av 300 meter kring de brinnande bilarna.

Vid 19.25 hade branden släckts, men räddningstjänsten var då fortfarande kvar på platsen.

Sjätte bil

Det ska inte vara risk för att branden sprider sig till någon byggnad. Däremot brann tidigare en sjätte bil, en bit bort från de andra, på Våglängdsgatan. Den stod tre meter ifrån ett äldreboende.

– Där vi fick in rök och har vädrat ut.

I området finns just nu många poliser.

– Det har varit mycket bilbränder där genom åren, säger Tommy Lieback vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Polisen misstänkter att bränderna är anlagda. Ingen har gripits som misstänkt för bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.