Bilbranden i Skara idag var den tredje branden på några timmar och inom ett begränsat område. Foto: Johan Sjöström/JSS Nyhetsbilder

Flera bränder på kort tid i Skara

Publicerad

Flera mindre bränder uppstod i Skara under söndagen. Det finns misstankar om att det rör sig om anlagda bränder, eftersom det är kort avstånd mellan platserna och bränderna skedde inom en begränsad tidsperiod.

Larmet om den första branden, i en sopcontainer bakom en skola, kom strax före klockan tolv på söndagen. När räddningstjänsten var på väg till den fick de nästa larm. Då var det en sopmaskin som brann, bara ett hundratal meter från den första branden.

– Och nu är det en bilbrand inne i Skara. Dessutom har vi en bilbrand i Götene också. Så det är många bränder nu, konstaterar Stefan Johansson, inre befäl på räddningstjänsten, ett par timmar efter det första larmet.

Att det börjar brinna i en arbetsmaskin kan ju ha naturliga förklaringar?

– Jo, men det brann i fotvalsen på den och det är kanske inte det vanligaste att det tar eld just där. Om man spekulerar kan man tänka sig att bränderna är anlagda, men det är ju en fråga för polisen. Dom är inkopplade nu, säger Stefan Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer