• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Flera gripna för misshandel efter stormatchen

Efter IFK Göteborgs segermatch mot AIK blev det konfrontation mellan supportrar på en sidogata till Avenyn. Bengaler och bangers kastades och flera personer har gripits, misstänkta för misshandel.

– Det är en uppgörelse mellan supportrar från Göteborg och AIK. De har råkat i luven på varandra, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Efter matchen, som slutade med seger för Göteborgslaget efter att AIK fått ett sent kvitteringsmål bortdömt, drog stora grupper av supportrar runt på sidogatorna till Kungsportsavenyn. Till slut blev det konflikt i hörnet Götabergsgatan och Kristinelundsgatan, och det är också där polisen har gjort flera gripanden.

Hur många som gripits är än så länge okänt.

LÄS MER: Bråk och sjukdomsfall på AIK-läktaren

Drog fram på sidogator

På en film som ett vittne tagit ser man en stor grupp människor, några maskerade, gå Arkivgatan fram.

– Det är en svans med nyfikenhet. Det är en mindre grupp som har för avsikt att komma till motståndarnas hemmastäder och göra upp med motståndarsupportrarna, säger Christer Fuxborg.

Nu är det förhållandevis lugnt på platsen, enligt polisen, och en större polisbuss har åkt fram för att frakta bort de gripna. Det finns än så länge ingen känd skadegörelse, och enligt Christer Fuxborg har det varit lugnt inför och under matchen.

– Jag tycker det har skötts bra med tanke på att det var rätt mycket folk. Det känns som att det är de här kända figurerna som vi vet åker land och rike runt och söker konflikt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer