Flera göteborgare har åter igen fått nattsömnen störd av smällare. Foto: TT

Flera kraftiga knallar i Göteborg för andra natten i rad

Uppdaterad
Publicerad

Åter igen har flera göteborgare fått nattsömnen förstörd. Natten till måndagen blev polisen nedringda av oroade boende i Kålltorp och Härlanda efter att de vaknat av flera kraftiga smällar. Natten till tisdag var det dags igen, denna gång i Lövgärdet och Frölunda.

Enligt polisen handlar det troligtvis om såkallade ”bangers” som till och från hörs i samband med fotbollsmatcher. Från klockan 22.40 och fram till 00.13 natten till tisdag ska det handla om fyra olika tillfällen i Lövgärdet, Gårdsten och Frölunda. Vid varje tillfälle har det handlat om tre till fyra kraftiga knallar.

– Det är några stycken som ringt in och som säger sig ha hört kraftiga explosioner. Men smällarna ska inte föranlett några skador på person eller egendom, säger polisens vakthavande befäl till SVT Nyheter Väst.

LÄS MER: Göteborgare vaknade av flera mystiska smällar

Hur och om smällandet kommer att brottsrubriceras är ännu oklart. Klart är att det återkommande smällandet oroat flera göteborgare.

– Det tar rätt mycket tid och resurser av polisen för man måste först konstatera att det bara är smällare och inte vapen. Är det många som ringer och är oroliga så belastar det även 112-linjen. Vi hade kunnat använda dessa resurser till annat, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.