Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott, tror att det kan finnas ett samband mellan fallen. Missing people har varit ute och letat efter både mannen i Strömstad och mannen i Munkedal. Foto: SVT

Flera misstänkta människorov – polisen utreder samband

Uppdaterad
Publicerad

Under loppet av sex veckor har tre personer försvunnit i Bohuslän. Nu utreder polisen ett eventuellt samband mellan fallen, det rapporterar P4 Väst.

Det var förra månaden som en man försvann från ett hotell i närheten av Saltkällan i Munkedal, enligt P4 Väst. Polisen berättar att man har sökt med hundar och hållit omkring 100 förhör – men mannen har ännu inte kunnat hittas.

Ett par veckor senare försvann ytterligare en man, denna gången från sin bostad i Strömstad – och så sent som i helgen försvann en tredje man i Brastad.

– Han blev upphämtad av en bil. Sedan är han spårlöst borta efter det, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brott vid polisen i region Väst, till P4 Väst.

Nu utreder polisen ett samband, i synnerhet mellan försvinnandet i Munkedal och helgens försvinnande i Brastad.

– Det finns anledning att tro att de var bekanta med varandra, och det finns omständigheter som gör att vi utreder deras försvinnanden som människorov, säger Sten-Rune Timmersjö.

Polisen har ännu inga misstänkta och uppmanar allmänheten att höra av sig till polisen på 114 14 om man har tips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.