Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svår halka ligger bakom flera olyckor under torsdagensmorgonen. Foto: Mikael Berglund

Flera olyckor på vägarna i väst – polisen varnar för halka

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit halt på vägarna i Västsverige under torsdagsmorgonen och flera bilolyckor har skett. Vid en rondell på Tjörn körde en buss ner i diket efter att ha tvingats väja för en personbil.

Flera olyckor ska enligt polisen bero på svår halka.

– Det har förekommit ett antal olyckor under morgonen och förmiddagen relaterat till halt väglag, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson och fortsätter:

– Mot bakgrund av det finns det anledning att vara försiktig i trafiken och anpassa hastighet till gällande väglag.

Buss tvingades väja

Olyckan med bussen skedde vid en rondell på länsväg 169 på Tjörn vid 08.30-tiden på torsdagsmorgonen. Föraren av personbilen gled över i motsatt fil och bussföraren väjde och körde ner i diket.

– Ombord på bussen fanns det nio passagerare, men ingen skadades i olyckan enligt uppgifter på plats, säger Fredrik Svedemyr.

Föraren av bussen kontrollerades av ambulans på plats, men fördes inte till sjukhus. Polisen menar att det handlar om en trafikolycka utan misstanke om brott.

Flera olyckor på kort tid

Vid niotiden på morgonen voltade en bil på länsväg 604 i Ytterby, Kungälv. Föraren är ute ur bilen och i nuläget finns det inga uppgifter om personskador, men polis, räddningstjänst och ambulans tog sig till platsen.

Ytterligare två bilolyckor har skett i Kungälvsområdet under torsdagsmorgonen.

Det har också skett andra olyckor i Västsverige, av olika anledningar. Tidigt på morgonen körde en mindre lastbil av riksväg 27 vid Viaredsmotet utanför Borås. Föraren hamnade utanför lastbilen och fördes till sjukhus. Föraren ska vara vaken och talbar. Polisen upprättade en anmälan om vårdslöshet i trafik.

Strax efter 08.30 på morgonen krockade två bilar på E20 vid Jonseredsmotet. Enligt polisen har en av förarna blåst positivt och tagits med för kontroll, misstänkt för grovt rattfylleri. Olyckan orsakade köer på E20 och polisen fick dirigera trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.