Arkiv

Fyra personer knivskurna i Göteborg – två fall av mordförsök

Publicerad

Två olika händelser med knivar inblandade inträffade runt midnatt i Göteborg. En person knivskars i halsen i en lägenhet, och flera personer uppsökte lite senare akuten vid Östra sjukhuset med stickskador.

Polisen fick ett larm om att en person knivhuggits i halsen i en lägenhet i Högsbotorp vid halv tolvtiden på fredagskvällen. Brottet ska ha inträffat i samband med någon typ av bråk vid Axel Dahlströms torg och de inblandade uppfattade först inte skadan som särskilt allvarlig.

– Händelsen var ju två till tre timmar gammal när vi kom till platsen. Så den skadade var nog inte helt intresserad av att kontakta polisen, säger Stefan Gustavsson, polisens presstalesperson, som menar att utredningsläget blir svårt när polisen inte larmas direkt.

Den skadade mannen fördes till sjukhus men fick lämna sjukhuset efter att ha blivit förhörd av polisen. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt försök till dråp.

Gängbråk

En andra händelse inträffade strax efter midnatt, natten mot lördag, när tre personer kom till Östra sjukhuset med stickskador. En bil ska ha varit där och lämnat av dem. Skadorna ska ha uppkommit vid ett bråk med ett annat gäng.

– De har ju inte heller larmat polisen till brottsplatsen, säger Stefan Gustavsson.

Ingen av personerna ska ha blivit livshotande skadad. En av personerna ska dock ha fått motta flera hugg och i det fallet rubricerar polisen ärendet som försök till mord.

”Osäkra uppgifter”

Det är oklart hur gamla de knivskurna personerna är.

– Vi har så osäkra uppgifter i de här ärendena, så vi går inte ut med ålder på de inblandade. Vi hamnar ju i de här lägena hela tiden när vi inte ens vet om vi fått reda på rätt bakgrund, säger Stefan Gustavsson.

Nu fortsätter polisen att driva förundersökningen framåt med bland annat fler förhör. Ingen misstänkt är ännu gripen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer