Flera rån i Göteborg – fyra gripna

Uppdaterad
Publicerad

Under kvällen och natten mot söndagen har ett antal rån inträffat i Göteborg. Polisen har gripit fyra personer och utesluter inte att det rör sig om samma gärningsmän.

Det första larmet inkom vid halv åtta på lördagskvällen. Då ska tre maskerade män ha rånat och slagit ett ensamt offer med ett pistolliknande föremål i Slottskogen.

En halvtimme senare inkom ytterligare ett larm om tre maskerade män som rånat en person i Annedal på en mobiltelefon. I det fallet finns inga uppgifter om vapen.

Klockan 02:22 kom det tredje larmet från en lägenhet i Guldheden där flera personer tagit sig in med ett pistolliknande föremål och rånat anmälaren och hans vän. På plats kunde polisen gripa fyra personer, som nu är misstänkta för grovt rån.

– Det är beklagligt att det här sker. Vi väntar och ser vad utredningen ger, men vi kan inte utesluta samband mellan rånen, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Även ett fjärde larm om rån inkom under natten från Högsbotorp. Anmälaren ska då ha blivit påhoppad bakifrån och misshandlad. Det finns inga uppgifter om allvarliga skador, men offret blev av med sina hörlurar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.