Flera rån i Göteborg i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot söndagen har fem rån inträffat i Göteborg. De flesta skedde omkring knutpunkter i centrala Göteborg men även på Hisingen och i Kortedala.

Rånen inträffade mellan midnatt och tidiga morgontimmarna på söndagen. Även under natten till lördag anmäldes tre rån, vilka polisen har gripit fyra personer kopplat till. I nuläget vet inte polisen om rånen har något samband men signalementen och tillvägagångssättet är liknande.  

– De har ställt sig runt offret och då vågar offret inte göra någonting utan lämnar ifrån sig sina saker, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Följer efter offren 

Hittills är två personer gripna efter nattens händelser, men polisen hoppas kunna gripa fler.

– Vi har mycket övervakningskameror i stan så vi har förhoppningar om att kunna se något där, säger Christer Fuxborg.  

Enligt Fuxborg följer förövarna efter sitt offer under en tid innan rånet begås.  

– Det är bäst att hålla sig på mer trafikerade gator, de följer efter dig tills de hittar en bra plats sedan går det väldigt fort.  

Rånarna har mestadels kommit över halskedjor och mobiltelefoner. Inga personskador ska ha uppkommit i samband med rånen.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.