Flera rån i Göteborg i natt

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna som stod och väntade på en taxi i Kållered ska blivit rånad och misshandlad av två maskerade killar natten till lördagen. Det är ett av flera rån som inträffade.

Det var vid 03.30-tiden som två maskerade män ska ha kommit fram till en kvinna i Kållered och hotat henne med kniv.

– De var svartklädda med huvor och gav henne en spark i ansiktet så hon började blöda från näsan, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Männen, som enligt kvinnan ska ha varit i 20-årsåldern, försvann från platsen med kvinnans mobil och pengar. Polisen har sökt i området med polishund under morgonen.

– Vi har inte hittat någon tyvärr, men de glömde kvar kniven så den har vi tagit i beslag. Och vi ska titta på övervakningsfilmer från McDonalds i närheten för att se om de varit inne där. 

Hur stort hopp har ni om att hitta dem?

– De beror på om vi får fram några filmer och eventuellt får tag på några vittnen, säger Adlersson.

Det är oklart om kvinnan behövde söka vård för sin skador.

Ytterligare två rån

Det var ytterligare två personrån i Göteborgsområdet under natten. Tidigare, vid 02-tiden, ska en man ha ryckt en väska från en kvinna på Selma Lagerlöfs Torg.

– Det var någon som kom upp bakom henne. Det gick jättesnabbt alltihop, och det var svårt för henne att uppfatta vad det var för någon man. Hon fick inga skador, säger Adlersson.

 Vid 04.30-tiden blev en man hotad och slagen i huvudet av två män på Rundradiogatan i Frölunda.

– De verkar ha åkt spårvagn tillsammans, och när de går av spårvagnen så får han ett slag i huvudet och blir rånad på jacka och mobiltelefon. Han behövde inte uppsöka vård.

Ingen person är gripen för de båda rånen.

Ser ni något samband mellan rånen i natt?

– Nej, det är väldigt olika rån och på olika platser. Vi ser inget samband just nu, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.