Bussarna har totalförstörts i branden. Foto: Torbjörn Axelsson/Westy foto

Flera Västtrafikbussar förstörda i brand

Uppdaterad
Publicerad

En stor brand har spred sig på en bussparkering i Vara under söndagskvällen. Flera bussar som vanligtvis kör för Västtrafik har totalförstörts.

Branden på Torggatan i Vara startade vid 17.15 på söndagskvällen. Det började brinna kraftigt och flera bussar har förstörts i eldsvådan. Enligt uppgifter till SKLT har flera andra bussar hotats av branden eftersom spridningsrisken varit stor. Räddningstjänsten lyckades dock klara majoriteten av bussarna från elden.

– Det var tre av tio möjliga bussar som brann, säger Anders Ydegren, insatsledare vid räddningstjänsten Västra Skaraborg

Vid 19.30 håller insatsen på Torggatan i Vara på att avslutas. Vad som orsakat branden är fortfarande oklart, men räddningstjänsten har hittat tecken på att det kan ha med laddningen att göra.

– Alla bussar står med batteriladdare på och det kan ju vara en orsak. Det har börjat i fram på ena bussen där laddningen är, säger Anders Ydegren, men betonar att brandorsaken ännu inte är utredd.

Tidigare under söndagen inträffade en liknande bussbrand vid en bussdepå i Filipstad. Där skadades samtliga sex bussar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.