Foto: Mikael Berglund

Flerfamiljshus brann ner på Orust

Uppdaterad
Publicerad

En fullt utvecklad brand rasade på fredagskvällen i ett lägenhetshus i Hälleviksstrand på Orust. De fyra lägenheterna har förstörts i eldsvådan, enligt Marcus Larsson, räddningsledare i beredskap.

Larmet kom strax innan klockan 22 på fredagkvällen.

– Huset var helt övertänt när vi kom dit, säger Marcus Larsson till TT.

Ingen har skadats i branden. Räddningstjänsten kunde också hindra branden från att sprida sig till näraliggande byggnader.

Tre brandstationer, omkring 16–17 personer, var på plats för att bekämpa eldsvådan. Orsaken till branden är inte känd. Polisen kommer att utreda den som mordbrand, något som sker rutinmässigt i sådana fall.

På lördag morgon var branden släckt, men räddningstjänsten genomförde en efterkontroll.

– När platsen har svalnat av kommer vi göra teknisk undersökning, men det blir inte idag, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Hus saknar el och vatten

De boende i lägenheterna kunde ordna tak över huvudet för natten, men har idag ingen plan för var de ska bo någonstans. I området finns ett antal hus som efter branden saknar el och vatten, något som kommunen arbetar med att lösa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.