Flicka jagad av bil i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

En 14-årig flicka uppger att hon blev jagad av en svart Saab under lördagskvällen. Flickan fick gömma sig i ett stall för att undkomma bilen.

Under lördagskvällen får polisen in ett larm om att en 14-årig flicka ska ha blivit jagad av en svart Saab kombi. Det är flickan själv som ringer polisen och uppger att bilen först kört igenom en grind för att sedan börja jaga henne.

– Det här är på ett industriområde, och flickan kommer förbi där precis när de försöker göra inbrott på området, säger Marcus Carlsson, jourhavande förundersökningsledare i Trollhättan.

Stulit verktyg

Syftet med inbrottet verkar ha varit att stjäla verktyg.

Flickan uppger att hon fått gömma sig i ett stall för att undkomma bilen och sedan flytt till en släkting som bor i området. Enligt polisen ska hon ha varit mycket upprörd och skärrad när man kom till platsen.

– Det är lite oklart om de har jagat henne eller bara försökt komma därifrån, säger Marcus Carlsson.

Polisen hittar grinden som ska ha blivit forcerad men lyckas inte hitta någon bil som stämmer in på beskrivningen.

En anmälan om stöld genom inbrott och ofredande skrivs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.