Ica Supermarket-butiken i Alingsås, i Västsverige, drabbades av ett väpnat rån söndagsmorgonen den 7 november. Foto: SVT

Flydde från morddom och åkte på rånturné – döms

Uppdaterad
Publicerad

De båda männen är dömda till 18 års fängelse för ett mord i Sundsvall, men lyckades hålla sig undan från straffet – tills de greps i västra Värmland i höstas, misstänkta för bland annat rån mot tre livsmedelsbutiker i Västsverige.

Nu döms männen, som är i 30-årsåldern, tillsammans med flera andra personer för bland annat rån, grovt vapenbrott och stöld.

Skaraborgs tingsrätt dömer de båda männen till ytterligare fem års fängelse var.

Sköt ihjäl man i Sundsvall

De var sedan tidigare dömda för en dödsskjutning i Sundsvall 2019. Hovrättsdomen föll i januari 2021, men männen hade tidigare friats i tingsrätten och höll sig undan från polisen.

En tredje man döms till fyra år för bland annat de tre rånen, medan två kvinnor döms till två års fängelse var för bland annat medhjälp till rån.

En man döms till villkorlig dom för penningtvättsbrott, medan två personer dock frikänns från samma brott.

I klippet nedan: bilder från ett av rånen, i Alingsås den 7 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.