Arkivbild. Foto: TT

Flygplan fick vända tillbaka – efter krock med fågel

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygplan fick vända tillbaka strax efter start då den krockade med en fågel. Planet som var på väg från Trollhättan-Vänersborgs flygplats mot Stockholm hade 36 passagerare och tre i besättningen ombord, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten.

Haverilarmet nådde Norra Älvsborgs räddningsförbund 11:35 och styrkor från Trollhättan och Vänersborg samt yttre befäl skickades till flygplatsen.

– Det vi fick höra var att efter start så kolliderade planet med en fågel så de tvingades landa igen. Landningen skedde kontrollerad och allt gick bra, säger Simon Willner, inre befäl.

Planet undersöktes

Till Göteborgs-Posten säger flygplatschefen Anna Råhnängen att planet undersöktes av tekniker från det aktuella flygbolaget.

– Teknikerna har undersökt planet och det fanns inga skador på det som på något sätt påverkar flygsäkerheten. Nu har det faktiskt lyft igen och är på väg till Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.