Foto: SVT/Per-Olof StjärneredVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flyktingboende utrymt – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

Lilleby camping utrymdes på torsdagen efter att personal hittat ett misstänkt föremål på platsen. Campingen används som boende för nyanlända och har utsatts för hot vid upprepade tillfällen.

Vid 19.30-tiden meddelade Polisen på sin hemsida att det misstänkta föremålet var skarpt och innehöll någon form av sprängmedel. Föremålet desarmerades av bombgruppen. De boende kunde därmed återvända till sina bostäder. Föremålet kommer att undersökas närmare och man kommer även att säkra eventuella spår.

Det var vid lunchtid som en anställd vid Lilleby camping i Göteborg hittade ett föremål bakom en villavagn. Föremålets läge, utseende och placering gjorde att personen valde att larma, uppger polisen på sin hemsida.

Inringaren ska ha varit orolig för att föremålet skulle explodera. Polis som kom till platsen kunde inte omedelbart avgöra vad det var för föremål, därför betraktades det som farligt i avvaktan på närmare undersökning av bombskyddsgruppen.

– Vi har utrymt de vagnar som ligger närmast föremålet och spärrat av ett stort område, sa polisens presstalesman Peter Adlersson.

Campingen fungerar som ett så kallat mellanboende för personer som fått uppehållstillstånd. Verksamheten har tidigare utsatts för hot.

Enligt Fastighetskontoret i Göteborg bor för närvarande 140 personer på campingen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sprängladdningar i Göteborg

Mer i ämnet