Föräldra utsatte spädbarn för livsfarligt skakvåld. Nu har de dömts Foto: Lucas Ravens

Föräldrar döms – misshandlade spädbarn på Drottning Silvias barnsjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man och kvinna i 30-årsåldern döms efter att ha misshandlat sin son inne på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg.

De misstänktes att med kraftigt skakvåld försatt sitt spädbarn i livshotande tillstånd, rapporterar GP.

I april kom föräldrarna in med sitt spädbarn till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg då sonen hade andningsproblem.

Vid en början visade det sig inte vara något fel på barnet, men vårdpersonal blev vittnen till hur pappan tre gånger skakade om pojken på ett alarmerande sätt och gjorde en intern orosanmälan. Även mamman ska ha skakat barnet.

Drygt ett dygn senare kom föräldrarna tillbaka, då var pojken i mycket dåligt skick. Han hade drabbats av hjärnblödningar, frakturer på båda benen och blödningar på näthinnan. Polisen tillkallades till sjukhuset och grep föräldrarna.

Riskerar framtida men

Enligt tidningen riskerar pojken framtida men i form av hjärn- och synskador.

Föräldrarna döms nu mot sitt nekade för att ha misshandlat sonen. Tingsrätten dömer mamman till villkorlig dom för misshandel och pappan till skyddstillsyn för grovt vållande till kroppsskada och ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.