Trollhättans polishus. Foto: SVT

Föräldrar till försvunna barn släppta

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrarna till den flicka i tioårsåldern i Bohuslän som försvunnit har släppts. Det meddelar Uddevalla tingsrätt under måndagseftermiddagen. Föräldrarna hade begärts häktade på misstanke för bland annat för grov egenmäktighet med barn.

I förra veckan gick ett rikslarm ut efter en flicka i tioårsåldern som försvunnit från ett familjehem i Bohuslän. Samtidigt har två syskon till henne, som också varit placerade på familjehem, saknats sedan i somras.

Barnens föräldrar greps i fredags och begärdes senare häktade, vilket P4 Väst var först med att rapportera. Misstanken gäller människorov alternativt grovt egenmäktighet med barn.

Häktas inte

Häktningsförhandlingar hölls under måndageftermiddagen. Strax in klockan 16 meddelade åklagaren att föräldrarna inte häktas.

– Varför kan inte jag svara på, jag förstår inte det själv, säger åklagare Tomas Ahlstrand, till SVT Nyheter Väst.

Fallet uppdagades i och med flickans försvinnande i förra veckan. Enligt Sten-Rune Timmersjö, gruppchef på enheten för grova brott i Fyrbodal, gäller misstankarna mot föräldrarna även syskonens försvinnande.

– Vi letar efter barnen och de är internationellt efterlysta. Vi har dock inte hittat dem ännu, säger han till TT.

Rådmannen i häktningsförhandlingen säger att tingsrätten kommit fram till att det inte finns tillräckliga bevis för det åklagaren påstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.