Olyckan inträffade vid 11.30-tiden, vid Viaredsmotet i riktning mot Borås. Enligt räddningstjänsten har bussen kört in i ett mitträcke och då vält och hamnat på sidan. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Förare misstänks för flera brott efter bussolycka i Borås

Publicerad

Under onsdagen hölls förhör med den busschaufför som satt bakom ratten när en buss körde av vägen och välte i Borås i början av maj. I samband med detta delgavs mannen misstanke om brott.

Det var den 8 maj som olyckan ägde rum. 19 personer fanns på dubbeldäckaren när den körde in i ett vägräcke, välte och hamnade mellan vägbanorna. Sju personer fick föras till sjukhus men ingen blev allvarligt skadad.

LÄS MER: Buss har vält på riksväg 40

Utredningen om vad som orsakade olyckan är nu inne i sitt absoluta slutskede men under onsdagens förhör med chauffören delgavs han misstanke om brott.

– Han är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik alternativt vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada i samband med trafikolycka, säger polisens förundersökningsledare Malin Cronander till SVT Nyheter Väst.

Betyder det här att teorin om att bussen blåst omkull kan strykas?

– Jag kommenterar inte det. Förundersökningen blir inte offentlig före ett eventuellt åtal.

Vad är mannens inställning till brottsmisstankarna?

– Jag kan inte uttala mig om det eftersom hans försvarare nu ska sätta sig in i ärendet.

Flera av de skadade har krävt ersättning och det återstår en viss utredning gällande deras ersättningsyrkanden. Inom kort kommer utredningen lämnas över till åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.