Fyra personer fördes till sjukhus efter när en spårvagn körde på en annan bakifrån i Frölunda. Foto: Niklas Göransson/NyheterSTO

Förarens version av spårvagnsolyckan i Frölunda

Publicerad

I februari krockade två spårvagnar i Frölunda i Göteborg och fyra personer fick föras till sjukhus. Nu ger föraren sin version av olyckan i en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Olyckan orsakades av att en spårvagn körde in i en annan bakifrån. Föraren till den bakre vagnen berättar i anmälan att hen låg efter i tidtabellen. Hen hade nyligen tagit över den från en annan förare vid Drottningtorget.

”Ser då att man behöver göra vissa ändringar på skyltning osv som inte är helt färdigt. Är redan 3-4 minuter sen så tänker det får jag åtgärda senare”, skriver föraren i anmälan.

Blev ännu mer försenad

Vid Marklandsgatan blev spårvagnen ännu senare på grund av passagerare från bussar. Efter Nymilsgatan ökade föraren farten till ungefär 40 kilometer i timmen. Därefter funderade föraren på om hen skulle hinna kolla över vagnen på ändhållplatsen och såg därför över tibtabellen. När hen sedan tittade framåt såg hen en annan spårvagn framför sig.

”Vad sakta han kör tänker jag först. Sen går det upp för mig att den står stilla och panikbromsar. Vid kollisionen trycktes en stor del av förarhytten in och delar av den slog emot mina ben”, skriver föraren.

Fick ett blödande sår

På höger ben uppstod ett blödande sår och på det vänstra blev det stora svullnader. Rutan exploderade dessutom in i hytten och orsakade skärsår på förarens högra hand enligt anmälan. Föraren, som chockades av händelsen, skriver också att en passagerare hjälpte hen att ta sig ur förarhytten eftersom hen blev instängd där inne.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer