Laila Andersson och Birgitta Carlsson på platsen där en ung man hittats mördad. Foto: SVT

Förbipasserande i chock efter mordet

Uppdaterad
Publicerad

Laila Andersson och Birgitta Carlsson passerar flera gånger i veckan platsen där en ung man hittats mördad. ”Man får ont i magen” säger de.

När SVT besöker mordplatsen under måndagsförmiddagen råder lugnet på platsen. Några polismän mäter hjulspår på marken och spanar efter andra spår som skulle kunna leda till en lösning av söndagens mord.

Platsen där en man i 20-årsåldern hittades mördad är precis i anslutning till en klubbstuga. Det var från den stugan som ett gäng barn och ungdomar kom gåendes när de hittade den döde.

Läs också: Larmet kom strax efter klockan 20

Laila Andersson och Birgitta Carlsson kommer gåendes, som de brukar göra flera gånger i veckan.

– Vi är från Surte men vi brukar gå här för det är så fint. Det är otäckt att något sådan här kan hända i området, säger Laila Andersson.

Obehaglig upplevelse

När kvinnorna får reda på att vi står just på platsen där mannen hittats mördad brister de båda ut samtidigt.

– Va? Var det här? Man får ont i magen, säger de båda.

Birgitta Andersson skakar på huvudet och säger att hon undrar om de kommer att ha lust att gå där något mer i fortsättningen.

– Men vi går ju alltid här, säger hon.

De båda skakar på huvudena och går vidare på sin promenad.

I bakgrunden går kriminalpoliskommissarien Thord Haraldsson runt och ser sig omkring. Han vill i nuläget inte säga vad han tror om mordet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.