Företag i Borås håller stängt efter IT-angrepp

Uppdaterad
Publicerad

Verksamheten hos logistikföretaget Speed Group ligger nere sedan onsdagen. Detta efter ett IT-angrepp.

– I nuläget kan vi inte ange någon tidpunkt för när verksamheten kan vara helt i gång, säger Camilla Parneving, kommunikations- och marknadschef i ett pressutskick.

Enligt ett pressutskick har bolagets cyberförsäkring har aktiverats och erfarna tekniker arbetar med att lösa situationen. I nuläget kan Speed Group inte ange en tidpunkt för när verksamheten kan återupptas. Händelsen kommer att anmälas till både polisen och Integritetsskyddsmyndigheten.

– När vi upptäckte att vi var drabbade kopplades ett erfaret team av tekniker in. De arbetar med att lösa situationen och säkerställa att alla system är säkra innan vi återstartar verksamheten. Vi har en tät dialog med våra kunder och medarbetare och de uppdateras löpande, uppger Camilla Parneving i pressutskicket.

Speed Group har cirka 1 400 anställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.