Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när klassiska första klass-kupén lämnar SVT-huset. Foto: PRIVAT

Här fraktas klassiska På spåret-kupén bort från TV-huset

Uppdaterad
Publicerad

Vem har inte drömt om att ha en egen quizhörna med den äkta ”På Spåret-buren” på jobbet? Ja, så tänkte i alla fall Göteborgsföretaget som budade hem kupén under Musikhjälpens insamling.

Se när buren lämnar SVT-huset för första gången någonsin i klippet ovan.

Den välkända första klass-kupén från SVT:s långkörare ”På Spåret” transporterades under veckan sju kilometer på en lastbil genom centrala Göteborg för att ta sig till sitt nya hem på ett kontor i Lorensberg.

Fick bryta upp fasaden

Resan var långt ifrån bekväm. De som köpte den 250 kilo tunga buren tvingades dela den och även beskära en stor del av fasaden på kontoret för att rulla in buren till sin nya plats.

Varför bestämde ni er för det här köpet?

– Vi hade följt musikhjälpen och så såg jag artikeln som GP hade lagt ut om att buren var till salu. Därifrån skapade jag en sms-slinga med familjen som äger vårt bolag. Det kändes som att alla nappade på det här och min syster deltog i budgivningen vilken hon senare vann.

Företaget som köpt buren är ett investeringsbolag som riktar sig främst till unga entreprenörer och startup-bolag. Tanken är enligt dem att buren ska fungera som mötesplats och uppmana till kreativitet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.