I Lilla Edet har barnen fått reflxevästar. Foto: TT

Alla skolbarn i Lilla Edet får gratis reflexvästar

Publicerad

Nu lyser de små i Lilla Edet i mörkret. Mitt i vintern har lokala företagare samlat ihop pengar och skänkt reflexvästar till alla kommunens skolbarn.

Idén kom från företagarna Linda och Malin Schwarzlmüller samt Kajsa Fåll, rapporterar Ttela.

– Vi har ofta tänkt på det här och pratat om det. Vi har alla barn i skolålder och kör barnen till skolan. Man slås av hur mörkt det är så här års och hur svårt det är att upptäcka någon i mörkret, säger Malin Schwarzlmüller till Ttela.

Svarta västar

Andra företagare hakade snabbt på initiativet, och snart hade man tillsammans samlat in 50.000 kr. Nu har alla barn från förskola till 9:an fått egna västar. Och de är inte gula, som vi är vana att se västarna. Istället hoppas initiativtagarna att barnen ska uppskatta den mer neutrala färgen svart. För förskolebarnen blev det dock grönt, eftersom de svarta västarna inte fanns i så små storlekar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer