Den 27 februari rasade en byggnadsställning i centrala Göteborg Foto: SVT

Företaget bakom ställningsraset utesluts

Uppdaterad
Publicerad

No Problems Scaffolding har varit i blåsväder sedan deras byggnadsställning rasade i Göteborg i februari. Nu utesluts de från Sveriges Byggindustrier. Men ställningsraset ska inte vara skälet till uteslutningen.

Den 27 februari rasade en byggnadsställning vid Avenyn i centrala Göteborg. Efter att Arbetsmiljöverket utrett händelsen har No Problems Scaffolding anmälts till polis och åklagare.

Enligt Arbetsmiljöverket så pekar allt på att det är No Problems Scaffolding som brustit i sitt montage av ställningen. No Problems Scaffolding skyllde tidigt ifrån sig. De menade att det troligen varit någon som lossat på de delar av ställningen som fäster den vid fasaden.

Ska ha brutit mot kollektivavtal

Nu har bransch- och arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier uteslutit No Problems Scaffolding. Det är förbundsstyrelsen som fattat beslutet. Uteslutningen ska dock inte bero på raset i Göteborg.

– Det är inte som är skälet, utan det är för att man inte följt kollektivavtalet, säger Håkan Lind som är kommunikationschef på Sveriges byggindustrier.

”Vi är jätteförvånade”

Anders Olausson är vd för No Problems Scaffolding. Och han ställer sig frågande till beslutet.

– Vi är jätteförvånade, då inte har föregåtts av någon dialog med oss, säger han.

Hur går ni vidare?

– Vi går vidare med advokater för att se vad beslutet grundar sig på.

Har ni följt kollektivavtalet?

– Så vitt vi vet i alla fall. Vi har ingen kännedom att vi brutit mot något kollektivavtal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Byggställning rasade i Göteborg

Mer i ämnet