Foto: SVT

Förlängda restider oroar sjukhusanställda

Uppdaterad
Publicerad

Omläggningen av busslinjen Grön Express har blivit ett problem för personalen på Kungälvs sjukhus. Sjukhuset är nu oroade och menar att linjen är viktig för de många anställda som pendlar från Göteborg.

Västtrafik genomförde nyligen en omläggning av busslinjen Grön Express. Omläggningen har bland annat inneburit att bussen nu kör en längre väg, via resecentret i Kungälv. Förändringen har gjort att restiderna mellan Kungälvs sjukhus och centrala Göteborg har förlängts. I ett brev till kollektivtrafiknämnden kritiserar sjukhuset nu Västtrafik och kräver förbättringar.

Förlängd restid

Många av de anställda på Kungälvs sjukhus pendlar dagligen från Göteborg. För den som pendlar från centrala Göteborg har restiden förlängts med mellan tio och femton minuter. De vägarbeten och byggarbeten som pågår i området har också gjort det betydligt svårare att promenera till sjukhuset från hållplatsen vid Mimers hus, vilket tidigare varit ett fungerande alternativ.

Kungälv

Enligt Västtrafik beror de förlängda restiderna framför allt på att kollektivtrafiken i Kungälv är under utveckling.

– Vi håller på och jobbar på ett helt nytt upplägg som vi hoppas kunna presentera i sommar. Exakt vad det innehåller kan vi inte säga ännu på grund av att det inte är färdigt, säger Mette Ramquist, pressansvarig på Västtrafik.

En övergångsperiod

Enligt sjukhuset gör de förlängda restiderna också att det blir svårare för sjukhuset att rekrytera ny personal. Från sjukhusets sida vill man nu se att turtätheten återställs. Hos Västtrafik hoppas man på sikt kunna korta ned restiderna, och poängterar att man nu befinner sig i en övergångsperiod.

– Vi vill förbättra kollektivtrafiken och kortare restider är bärande i det arbetet. Vi hoppas att även sjukhuspersonalen ska bli nöjda när arbetet är färdigt och att de väljer att åka med oss, säger Mette Ramquist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kungälv

Mer i ämnet