Hör mer om oron och vad du själv kan göra för att minska skador i klippet ovan. Foto: SVT

Försäkringsbolag märker av oro efter ovädret

Uppdaterad
Publicerad

Borås med omnejd drabbades hårt av helgens oväder. Länsförsäkringar Älvsborg har fått in hundratals skadeanmälningar kopplat till stormen sedan i söndags. Och många har ringt in för att de är oroliga över de höga vattenflödena.

– Det är ett bekymmersamt läge i vårt område, säger skadeförebyggare Anders Lindhjem.

Det har regnat och regnat. På grund av allt regn är det mycket höga flöden i vattendragen i Sjuhärad.

SMHI har utvärdat en klass 2-varning för Viskan och Ätran. En klass 2-varning innebär flöden på en nivå som i snitt uppkommer mellan vart tionde och vart femtionde år. Och det kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner, enligt SMHI.

Samtal från oroliga

Försäkringsbolaget Länsförsäkringar Älvsborg verkar i de 19 kommuner som tidigare utgjorde Älvsborg län. Efter att stormen Dennis drog fram i helgen har de märkt av att många hört av sig efter ovädret.

– Man är orolig, säger skadeförebyggare Anders Lindhjem på Länsförsäkringar Älvsborg.

På Länsförsäkringar Älvsborg har man fått in runt 180 skadeanmälningar kopplat till stormen sedan i söndags. Till det ska man lägga de skador som drabbat fordon.

Hör mer om oron och vad du kan göra själv för att minska skador i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.