Förseningar för alla tåg vid Göteborgs central

Uppdaterad
Publicerad

Ett signalfel vid Göteborgs central orsakade förseningar för alla avgångar och ankomster vid centralen under fredagen. Flera tåg fickvända i Gamlestan.
– Det är i stort sett utspritt på alla linjer, sade Jonathan Nord Ekfeldt på Västtrafik.

Det var vid 08-tiden under fredagsmorgonen som ljussignaler på spåren omkring Göteborgs central började bete sig onormalt.

– Det är ett signalfel på Göteborgs central, det orsakar förseningar i tågtrafiken i nuläget, sade Jonathan Nord Ekfeldt, störningskoordinator på Västtrafik.

Ljusen visar fel

Orsaken var en så kallad spårbeläggning. Jonathan Nord Ekfeldt förklarade det med att något orsakade fel i de signaler som går till stoppljusen vid spåren.

– Det orsakar problem för att signalerna visar rött trots att det inte är ett tåg där.

Flera tåg fick vända vid Gamlestan, där passagerare som skulle till centralen också fick hoppa av. Man fick räkna med förseningar på samtliga avgångar och ankomster vid Göteborgs central.

– Det är i stort sett utspritt på alla linjer.

Kommer ordna sig

Problemet löste sig inledningsvis vid 11.30-tiden under fredagsförmiddagen, men sedan kom det tillbaka igen.

– Trafikverket håller på att felsöka, men man vet inte just nu var felet ligger någonstans, sade Jonathan Nord Ekfeldt vid tillfället.

Vid 13.45 under fredagen var problemet avhjälpt. Det är oklart vad som orsakade signalfelet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer