En förskola i Borås utsattes för hot. Någon hade klottrat ”Jag skall döda all personal som jobbar här” på personalentren Foto: Per Pixel Petersson/Borås Stad/TT

Förskolepersonal i Borås möttes av dödshot

Uppdaterad
Publicerad

”Jag ska döda all personal som jobbar här”. Det budskapet möttes personalen på Kronängsgårdens förskola i Borås av förra veckan. Nu har ärendet polisanmälts.

Det hotfulla meddelandet hade klottrats på dörren till personalingången. Någon eller några hade skrivit ”jag ska döda all personal som jobbar här”. Ännu vet ledningen inte vem som skrivit det, men oron över hotet är inte direkt stor så här ett par veckor senare.

– Det finns ingen annan hotbild eller så gentemot förskolan. Personalen känner sig inte hotad längre, säger Carina Holmström, verksamhetschef i förskoleområde Norrby, den stadsdel i Borås som förskolan ligger i.

Borås

I samband med att personalen kom till förskolan och såg klottret kontaktades säkerhetssamordnare omgående. De har nu inlett en utredning.

– De får se och avgöra om det finns något att gå på.

Vilka andra åtgärder har ni  från förskolans ledning vidtagit?

– Ja, vi har ju såklart informerat föräldrarna till barnen på förskolan för att berätta vad personalen möttes av och att ingen känner sig orolig. Vi polisanmälde händelsen och sedan gjorde vi även en anmälan till arbetsmiljöverket. Helt enkelt de åtgärder som en förskola är skyldig till när något sådant här händer.

Emilia Holmsten, polis och gruppchef för ungdomsutredarna i Borås säger till SVT att de nyligen tagit sig an ärendet och att de nu skall bearbeta de material de fått in, bland annat en övervakningsfilm för att se om de kan identifiera någon gärningsman.

Har ni någon misstänkt i nuläget?

– Nej, det har vi inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Borås

Mer i ämnet