Förskolan covidstängd – 6-åriga Ida på maskinuthyrningsfirma

Uppdaterad
Publicerad

Förskolan i Axvall utanför Skara i Västergötland stängde på grund av covid-19. Då fick Sören Sivertson ta med sin sexåriga dotter Ida till jobbet på maskinuthyrningsfirman.

Beskedet kom snabbt en morgon och Sören Sivertson och hans fru fick försöka lösa situationen så gott de kunde.

– Jag tog med henne till jobbet. Vi har haft förmånen att kunna lösa det på det här sättet, jag och min fru. Men det är klart att det finns de som har vård- eller skiftarbete, då är det inte lika lätt, säger Sören Sivertson.

Coronapandemin

Långa dagar för Ida

Dottern Ida har nu långa dagar på maskinuthyrningsfirman, något som P4 Skaraborg var först med att berätta om. Ida hjälper exempelvis till med att plocka varor, vid kundbesök och att städa på lagret. Eller så sitter hon med sin padda eller ritar på kontoret.

– Det går bra. Även om det är långa dagar för Ida, säger Sören Sivertson.

”Hjälpas åt naturligtvis”

Vad tänker du kring att en sådan här samhällsfunktion som förskolan inte fungerar för er del?

– Det är klart att många är sjuka och drabbade får man hjälpas åt naturligtvis. Det är ju inte så mycket att välja på. Men jag hoppas det återgår till det normala, framförallt för barnens skull, säger Sören Sivertson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet