Försök till bilkapning med pistolliknande föremål

Publicerad

En man blev utsatt för bilkapningsförsök i Högsbotorp under söndagskvällen. Mannen blev hotad med ett pistolliknande föremål och polisen har under kvällen sökt efter gärningsmannen, dock utan resultat.

Strax efter klockan 17 på söndagkvällen blev en man utsatt för ett bilkapningsförsök i Högsbotorp i Göteborg.

– Han blev under pistolhot avtvingad sin bilnyckel, berättar Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Om pistolen var riktig eller ej kan polisen i nuläget inte svara på, då mannen försvann från platsen till fots.

– Vi har inte anträffat pistolen så vi kan inte säga om det var en riktig, en soft-air gun eller en replika. Det är tyvärr vanligt med soft-air gun och dylikt vid sådant här,säger Martina Saghamre.

Stort polispådrag

Polisen letade under söndagskvällen med stor styrka efter mannen, bland annat med hjälp av helikopter. Dock har den misstänkte inte kunnat hittas. 

Mannen som blev offer för rånförsöket är chockad men fysiskt oskadd enligt polisen, som rubricerar händelsen som grovt rån.

– Vi har tagit hans bil i beslag för teknisk undersökning för att se om vi kan säkra spår, säger Martina Saghamre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.