Försök till mord på Hisingen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer greps på lördagen, misstänkta för försök till mord på en man på Hjalmar Brantingsgatan. Offret hade blivit knivskuren i magen. De misstänkta kunde gripas tack vare vittnen och viss teknisk bevisning.

Larmet kom in klockan 08.33 på lördagsmorgonen. En man var då knivskuren och befann sig vid en bensinstation på Hjalmar Brantingsgatan på Hisingen i Göteborg. När polis och ambulans kom fram var mannen fortfarande vaken och talbar. Han fördes snabbt till sjukhus.

Det fanns flera vittnen på platsen, och med hjälp av vittnesuppgifter och viss teknisk bevisning kunde polisen fokusera på en lägenhet i närheten.

– Vi har haft ett antal enheter på plats och kunde sen gå in i den här lägenheten och säkra två personer som är misstänkta för försök till mord, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Lägenheten och brottsplatsen är avspärrade för teknisk undersökning. Under förmiddagen genomförde polisen dörrknackning både runt brottsplatsen och i fastigheten där de misstänka kunde gripas.

Strax efter klockan tre på lördagseftermiddagen rapporterade polisen att ytterligare en person kunnat gripas. Samtliga tre är i 35-40-årsåldern och samtliga är misstänkta för försök till mord. Tillståndet för den knivskurne mannen beskrivs som fortsatt allvarligt, men stabilt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.