En man i 30-årsåldern begärs häktad vid Vänersborgs tingsrätt. Foto: TT/SVT

Försökte röva bort flickor – tvingade in 10-åring i bilen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern har begärts häktad, misstänkt för bland annat ett våldtäktsförsök och andra sexbrott mot flera unga flickor i Västsverige i juli.

Enligt ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten misstänks mannen bland annat ha försökt tvinga in en flicka i 15-årsåldern i en bil i början av juli i Lilla Edets kommun. Flickan lyckades dock komma fri och springa iväg. Ett par veckor senare attackerades två flickor i 10-årsåldern i Uddevalla kommun. En av dem tvingades in i baksätet på bilen, men lyckades komma undan innan mannen körde iväg.

Misstänks på sannolika skäl

Den misstänkte greps under tisdagen och åklagaren har nu begärt honom häktad vid Vänersborgs tingsrätt. Han misstänks på sannolika skäl, den starkare misstankegraden, för två fall av försök till köp av sexuell tjänst av barn, ett våldtäktsförsök, ett försök till människorov och ett fall av sexuellt ofredande.

Mannen har i inledande förhör medgivit vissa omständigheter kringbrotten.Häktningsförhandlingen hålls under torsdag förmiddag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.