• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Klicka på klippet ovan för att se hur den nya bron i Trollhättan ska se ut. Foto: Trollhättans Stad

Första spadtaget för nya bron i Trollhättan

Publicerad

På torsdagen tog kommunstyrelsens ordförande i Trollhättan, Paul Åkerlund, det första symboliska spadtaget i bygget av den nya bron.

– Det känns jättebra att vi har kommit såhär långt, säger han.

Den nya Stridsbergsbron, 254 meter lång, ska koppla samman staden ytterligare och blir en viktig förbindelse för den nya stadsdelen Vårvik. Det var i måndags som kommunfullmäktige fattade det sista beslutet om själva investeringen. Bron beräknas kosta 387 miljoner kronor att bygga. Och det blir byggföretaget Peab som ska göra det.

– De sätter nog igång direkt skulle jag tro, de har ju bara väntat på det här beslutet, säger Paul Åkerlund.

”Pratat i många år”

Bron beräknas tas i bruk i december 2022.

– Det är väl skönt att vi har kommit såhär långt. Vi har ju pratat om den här bron i kommunen i många, många år. Staden växer och kommunen blir större så vi behöver ju fler tillfartsvägar över här, säger Paul Åkerlund.

Han menar också att Trollhättan är utsatta med bara en bro, som idag.

– Skulle något hända med den, en båt kör på den eller nåt, så är vi ju ganska sårbara idag, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.