Foto: t.h. Zaineb Nasir

Försvunnen apa hittades på hamburgerrestaurang

Uppdaterad
Publicerad

Den exotiska apan som försvann från Universeum i Göteborg vid lunchtid på onsdagen sågs under kvällen samma dag på McDonalds i Frölunda.

– Apan är lokaliserad och den är säkrad, sa Peter Nordengaard vid polisen till GT.

Det var strax efter lunch på onsdagen som en djurskötare upptäckte att en Goeldisapa var försvunnen från Universeum, utan att någon verkar veta hur det har gått till. Personalen letade noga, men apan var spårlöst försvunnen ur den artificiella regnskogen.

Vid 22.40 fick polisen i Göteborg ett samtal om att apan setts inne på McDonalds i Frölunda. Enligt Peter Nordengard, vakthavande befäl, rör det sig förmodligen om samma apa som saknas från Universeum.

– Vi tror att det är den, det kanske inte är så många apor ute just nu, säger han.

”Lokaliserad och säkrad”

– Apan är lokaliserad och den är säkrad, säger Peter Nordengaard till GT.

Apan, som är en hona, kom från Frankrike förra året och Universeum hoppas att hon tilllsammans med en hane ska bilda ett par.

– Den här apan har ett stort genetiskt avelsvärde och vi hoppas verkligen kunna fortsätta vårt arbete för den här rödlistade arten, säger Daniel Roth som är ansvarig zoolog på Universeum.

Charlotte Mansfield, pressansvarig på Universeum, bekräftar för SVT Nyheter Väst att det rör sig om den försvunna apan.

– Vi vet att det är den och vi kommer att undersöka så att allt står rätt till under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.