Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Fortfarande inga svar om brandorsak

Publicerad

Trots förhör av 25 personer har polisen ännu ingen förklaring till vad som orsakade branden på Rosenkullens asylboende i Munkedal.

Just nu står hoppet till att den tekniska undersökningen ska ge svar. Det började på riktigt först idag eftersom det var för varmt vid brandplatsen i går.

– Vi anväder bland annat tre hundar som till exempel kan indikera om det funnits brandfarliga vätskor på platsen. Men de ger inga direkta svar utan vi måste i så fall skicka föremål på analys, säger kriminalkommisarie Thord Haraldsson.

Kan bli fler förhör

Trots förhör av 25 personer har polisen ännu ingen förklaring till vad som orsakade branden på asylboendet i Munkedal.

– Vi har inte fått ut något som kan ge en naturlig förklaring till varför elden startat, säger Thord Haraldsson.

Listorna stämde inte

Det kan också bli aktuellt med kompletterande förhör eftersom polisen hade problem med att hitta tolkar och det uppstod viss förvirring på plats.

– Det var många olika nationaliteter och språk, dessutom stämde inte Migrationsverkets listor om vilka som fanns vid boendet, säger Thord Haraldsson.

Enligt Haraldsson fanns fel på två sätt. Dels ska det ha funnits personer på boendet som inte stod på listorna, dels ska en del personer som stod på listorna inte ha funnits på plats.

– Men vi har ingen anmäld saknad och det är kanske inte konstigt att det är fel. Det väller väl in personer på de här boendena just nu, säger Thord Haraldsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.