Eleven som hotade en kommunanställd är avstängd från skolan. Foto: SVT

Elev hotade kommunanställd med järnrör – skola sätter in väktare

Uppdaterad
Publicerad

En elev har stängts av från Stenbocksskolan i Ulricehamn efter att ha hotat en kommunanställd med ett järnrör. Eftersom hotbilden kvarstår har kommunen beslutat att anlitat ett vaktbolag för att säkra situationen på skolan.

Hör rektorn vid Stenbocksskolan om varför de tar in väktare på skolan

Det var för två veckor sedan som elev vid Stenbocksskolan i Ulricehamn ska ha beväpnat sig med ett järnrör. Eleven som ska först ha blivit avvisad från ett klassrum men återkom senare med järnröret och agerade hotfullt. Enligt rektorn på skolan ska personalen agerat snabbt för att säkerställa att ingen elev eller vuxen kom till skada, vilket Ulricehamns tidning var först med att berätta.

– Min personal hanterade situationen på ett bra sätt, säger Fredrik Håkansson, rektor på Stenbocksskolan.

Efter händelsen har kommunen beslutat att anlita ett vaktbolag för att säkra situationen. Det är första gången skolan tar till den åtgärden. Eleven är avstängd från skolan.

– Man ska komma ihåg att det är ovanligt, tillägger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.