För femte året i rad minskar arbetslösheten i Västra Götalands län. Foto: Jessica Gow/TT

Fortsatt minskad arbetslöshet i länet

Uppdaterad
Publicerad

För femte året i rad minskar arbetslösheten i Västra Götaland, men antalet inskrivna på Arbetsförmedlingen skiljer sig mellan länets kommunerna.

Arbetsförmedlingens nya statistik visar att arbetslösheten fortsätter att minska. I slutet av september låg siffran på 6,2 procent i Västra Götalands län – i hela landet var siffran på 6,9 procent.

Flest arbetslösa i Åmål

Utvecklingen där arbetslösheten i Västra Götalands län minskar mer än i hela riket som helhet började 2013.

– Vid en uppdelning på ålder, födelseland och utbildningsnivå är arbetslöshetsnivån lägre för samtliga grupper i länet, säger Sandra Offesson, analytiker på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

På ett år är det drygt 1100 färre inskrivna på Arbetsförmedlingen, men det är fortfarande stor skillnad mellan länets kommuner. Flest arbetslösa är det i Åmål med 12,1 procent, medan bara 2,6 procent är arbetslösa på Tjörn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.